Najpoužívanejšie emotikony v roku 2021

Používame ich všetci v každodennej digitálnej komunikácii, v konverzáciách na sociálnych sieťach, v sms, alebo nimi rozveselíme status či vlastný blog.

Emotikony, emodži alebo jednoducho „smajlíky“ sú obrazové symboly, tzv. piktogramy, ktoré sa postupne rozširujú a pravidelne pribúdajú nové. Častokrát tieto malé obrázky nahradia dlhé vety, môžeme nimi vyjadriť názor, pocity, zablahoželať, niekoho oceniť, popriať všetko najlepšie k sviatku, poukázať na obľúbené činnosti, dokonca oznámiť, aké je počasie, a mnoho iného. 

Najpoužívanejšie emotikony roku 2021

Denne sa vo svete pošlú milióny emotikonov. Niektoré posielame, lebo sa nám hodia do konverzácie, iné preto, že sú našimi obľúbenými symbolmi, a tí, ktorí nás poznajú, presne vedia, čo nimi hovoríme. 

Unicorn.org opäť priniesol zoznam tých najobľúbenejších.

Takmer rovnaký rebríček ako v roku 2019

Veľké zmeny vo výbere emotikonov sa neudiali, no napriek tomu sú stále vytvárané nové symboly a ich počet rastie.  Aktuálne máte možnosť vybrať si z 3663 emotikonov. Najobľúbenejších a najpoužívanejších 100 z nich však tvorí 82 % všetkých odoslaných.

Našli ste si medzi nimi aj svoje obľúbené?

Kompletný  zoznam emotikonov je k dispozícii TU.

Pravidelný newsletter

Odšťavený z čerstvých marketingových noviniek, plný výživných informácií. Nezmeškajte náš obsah a zostaňte v obraze.

Author avatar
Lenka Belovičová
Lenka posilnila tím CF ako PR & Marketing manažérka s dušou vizionára so zmyslom pre detaily. Má za sebou skúsenosti s projektovým manažmentom vo verejnom, súkromnom aj neziskovom sektore. Jej kreatívna povaha, tímový duch a vytrénovaný multitasking si poradia s každou novou výzvou. V dynamickom prostredí sa cíti ako ryba vo vode. Plynule rozpráva niekoľkými cudzími jazykmi, miluje cestovanie a mimo práce ju nájdete na horách alebo pred objektívom fotoaparátu.
Odber newslettera
Dátum konania webinára mi nevyhovuje

Zanechajte nám na Vás kontakt a my Vás budeme kontaktovať ak budeme realizovať webinár s touto témou aj v inom termíne.